maanantai 30. marraskuuta 2015

Ensimmäinen harjoitteluviikko takana

Vihdoin ja viimein ensimmäinen harjoitteluviikko on takana. Selkä tulee mukana jokseenkin oireettomana. Jos selkää venyttää eteenpäin niin vielä on tuntemuksia, samasta syystä ei vielä kiinnosta vatsalihasten teko. Mutta juosta voi sentään ihan vapaasti.

Viime viikon alku sujui tosiaan pk-lenkkien merkeissä. Torstaina juoksin ensimmäisen pitkän lenkin Vantaan maratonin jälkeen, 23,2km. Tuntu kyllä nihkeältä. Vauhti oli 5:44/km ja syke 142 (76%) eli varsin rauhallisesti mentiin.

Perjantaina suuntasin XXL:n alennusmyynteihin 2XU trikoiden perässä. Vanhoista trikoista on vetoketju hajonnut ja muutenkin niillä on takana jo aivan liikaa kilometrejä. Niinpä hakusessa on ollut jo tovin vähän paksummat trikoot joilla voisi juosta jos lämpötila pyörii nollan tuntumassa tai vähän alle.


Sattumalta huomasin XXL:n tarjouksen 2XU Thermal Compression tight kompressiotrikoista. Trikoiden suositushinta on 150e ja nyt ne oli tarjouksessa hintaan 69,90e. Aluksi pähkäilin että mikä olisi sopiva koko, mutta se ongelma ratkesi varsin nopeasti kun sovitin trikoita. Normaali koko M tuntui juuri sopivalta ja toinen vaihtoehto S taas siltä että ei kiitos. Oli kyllä sinänsä outoa, että koko S voisi olla edes vaihtoehto...


Mieli teki testata trikoita heti perjantaina, mutta koska ohjelmassa oli lepopäivä niin oli pakko malttaa. Lauantaina oli ohjelmassa päivän reissu Turkuun ja illalla pääsi sitten testilenkille. Tuntuma oli heti hyvä. Vaikka keli oli tuulinen niin silti trikoot tuntui sopivan lämpimiltä. Polven takana tuntui joku sauma vähän ikävältä, mutta pitää katsoa jos ongelma korjaantuisi asettelemalla trikoot paremmin jalkaan. Lauantain lenkki 13,6km vähän reippaampaa 5:16/km s145.

Sunnuntaina mentiin taas tuulisessa kelissä. Päätin juosta vähän nopeamman pätkän lenkin väliin ja toki se sattu vastatuuleen. Alkuun verryttelyt ja sitten maratonvauhtista 5km  4:15/km s162. Koko lenkki 13,8km 68min.

Koko viikko 91,73km. Vuosi yhteensä 1988,34km.

Kuluvalla viikolla lisää määrää. Samalla alettava kiinnittämään entistä enemmän huomiota palautumiseen.

Ostin viikolla Amazonista Pete Pfitzingerin ja Scott Douglasin kirjan Advanced marathoning.

En nyt ole ehtinyt kirjan parissa vielä kovinkaan pitkälle, mutta toistaiseksi luettu vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. Jos ei muuta niin ainakin tähän asti luetun perusteella kirja nostaa vaatimustasoa. Perus juoksentelu ei vaan riitä vaan tekemisen on myös oltava laadukasta.

Ostamani versio on Kindle -versio, eli sähköinen versio jota voi lukea kätevästi puhelimella tai tabletilla. Sovellus tunnistaa mihin edellinen lukukerta jäi ja voi jatkaa samasta paikasta toisella laitteella. Samoin sovelluksessa voi tehdä muistiinpanoja yms. Kirjan hinta 12,39$. Kannattaa koitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti