perjantai 18. syyskuuta 2015

Juoksua ja lakkopyöräilyä

Maanantai

11,6km 63min 5:26/km s139
-Lepposasti töistä kotiin. Pohkeet vähän kipeili illalla, mutta jospa ne siitä. Huomenna aamulla 15km maratonvauhtista. Ajattelin lähtä liikenteeseen shortseilla ja pitkähihasella. Eiköhän sitä tarkene kun kone vaan lämpenee.

Tiistai

Herätyksen piti tulla aamulla 5.20, mutta tulikin 4.20 kun toinen kaksosista huusi hampaitansa. Särkylääke ääntä kohti tuntu auttavan ja palkitsin itseni 30min pidemmillä unilla. Sen jälkeen piti vielä torkuttaa ja lopulta heräsin vasta 6.40 :viheltely: No pikaisesti aamupalat ja tunti myöhässä liikenteeseen. Shortsit ja pitkähihanen tuntu toimivalta yhdistelmältä. Alkuun kilometrin sakkolenkki ettei veto lopu Käpylän kohdissa tiukkoihin mäkiin ja sitten kohti Pasilaa. Alkuun 16min verryttelyä ja sitten maratonvauhtista 15km. Loppuun vielä verryttelyt 16min. 
Maratonvauhtista lähdin juoksemaan sykkeiden perusteella, eli 160-165 väliin (86-89%). Juoksu lähti kulkemaan 4.15 vauhtia niin jatkoin sillä. Viimeksi lentoa kesti vitosen ajan ja sitten kone hyyty. Nyt kulki paremmin ja "hyydyin" vasta parin viimesen kilometrin mäkiin. Eli vauhti vaan hiljeni kun en lähteny nostamaan sykettä. Lopputuloksena 15km 4.15/km & s162. Tavallaan kulki hyvin, mutta loppu oli vähän nihkeempi. Viimeksi samanlainen pätkä kulki 4.22/km & s162, eli parempaan suuntaan ollaan menossa. 

Koko lenkki 20,8km 95min

Illalla vielä kevyt palauttava lenkki 8,3km 48min & s130. 

Huomenna on niin kiireinen päivä ettei olis ehtiny lenkille ja venytellä kunnolla lenkin jälkeen. Siksi oli "pakko" juosta tänään. 

Keskiviikko

Varautumista perjantain lakkoon, eli aamulla pyörällä töihin. Illalla sitten bussilla kotiin ja pyörä saa olla jemmassa perjantaihin asti. Lupas sitten perjantai aamuksi kunnon vesisadetta. Pitää nyt kattoa tilanteen mukaan, että juoksenko pitkän perjantaina vai siirränkö sen lauantaiksi. Jos sataa niin sitten siirrän lenkin. Ei viiti ottaa sitä riskiä että kastuu kunnolla ja vilustuu. 

Aamun pyöräilyt ei menny ihan putkeen. Pukinmäen kohdalla poljin mutkaan ja katoin että sieltä tulee lenkkeilijä vastaan. Just mutkassa huomasin että sillähän on koira fleksissä mukana ja se rakki on tietysti tien vastakkaisella puolella. Ilmeisesti reagoin tilanteeseen koittamalla kääntyä liian jyrkästi ja huonostihan siinä kävi. Kaaduin suoraan oikealle kyljelle maahan. Housut ja takki rikki, polvessa osuman jälkiä ja samoin kyynärpäässä. Onneksi oli kypärä päässä. Sattu niin paljon etten tajunnu etes avautua siitä fleksistä. Huonoa tuuria kun siinä oli rapakko just mutkassa, että oliko eturengas just siinä kun käänsin vähän liikaa tankoa? Vai oliko tilannenopeus liian suuri tuommoseen äkkikäännökseen? Ilmeisesti. Onneksi ei ollu pyhävaatteet päällä. Pitää illalla koittaa ommella repeytyneitä kohtia kiinni. Takki oli jonkun lehden mukana tullu kappale ja housut oli vanhat Windstopper Haglöfsit. Housut harmittaa ehkä enemmän kuin takki, mutta olihan noilla jo 6v ikää, ei oikein sovi juoksuun ja eihän se toki leikkipuistossa haittaa jos kamat on vähän paikkailtuja. Eihän nuo isältä pojalle kestä, että jossain välissä olisivat kuitenkin revenneet. Aamulla meinasin laittaa päälle juoksutakin, että onneksi jätin sen naulakkoon.  

Pyöräilyä 22,8km 68min s128

Torstai

Keskiviikon kuntoilut jäi tuohon pyöräilyyn. Torstai meni siihen samaan syssyyn kun oikea kylki oli kipeänä. Lähinnä liikennevaloihin juostessa tärähdyskipu tuntu niin ikävältä ettei huvittanu lenkkeillä. Ojentajan tienoilta käsi oli kipeänä ja jalasta pohje. Tosin pohje saatto olla pyöräilystä, tiedä häntä. No illalla oli kuitenkin niin veto pois, että menin ittekkin nukkumaan klo. 20.30 kun kaikki lapset nukahti. Unta palloon yli 9h. 

Perjantain pitkä lenkki jäi aamulla väliin kun vaatekuviot meni niin monimutkasiksi. Olis pitäny varautua paremmin torstaina, mutta jäin täysin lähtöruutuun arpomisen kanssa. Tänään olo on kuitenkin parempi ja enää vain nuo suorat peukalon alle jäävät ruhjeet on kipeinä. Siispä pyörällä kotiin ja illalla lenkki ennen saunaa. Koitan pysyä pystyssä koko matkan juosten ja pyörällä. 

Vissiin oon ollu niin väsyny etten oo oikein miettiny noita geelejä Vantaan maratonille. Tänään päätin että geeli on PowerBarin tuotteet, tai niitä nyt ainakin testaan viikonlopun pitkällä lenkillä. Mutta mistä niitä saa? Ei perhana ole missään. Monen urheiluliikkeen jälkeen löysin yhden (1) pussin. Eräästä kaupasta kerrottiin että geelit oli loppunu. No mitä jos niitä tilattas sitten lisää? Omituista. 

Noista vaatteista vielä. Ei toki haittaa että meni rikki, mutta laiskana miehenä en jaksais kierrellä ettimässä uusia kun vanhat on niin sopivat. Mutta toki tärkeintä ettei muuten tullu pahempaa osumaa. Rätit on toissijaisia. Ja nuo "vammatkin" mahtuu molemmat peukalon alle, että vaikka ovat pirun kipeitä niin mitättömiä silti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti