keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Road Trip 2015


Kuluvan kesän kesälomamatka suuntautui kohti pohjoista. Jo lähtiessä oli semmoinen fiilis, että tää ei oo nyt kyllä paras mahdollinen idea. Kaksoset on toki "jo" 10kk vanhoja, mutta satojen kilometrien istuminen autossa päivittäin vaatii jo hieman enemmän kuin kauppareissu Jumboon. Ensimmäisen päivän tavoitteena oli ehtiä Iisalmeen josta matka jatkuisi Ouluun seuraavana päivänä. Kilometrejä? Ihan riittävästi. Matka alko sinänsä räjähtävästi, että tovin Lahden moottiritiellä ajettua vastaan tuli hirvikolari. Mitenköhän olis omat refleksit toiminu jos 120km/h vauhdissa hirvi olisi juossu eteen? Tuo pätkä on vielä semmonen ettei siinä edes osaa olettaa näkevänsä hirviä. Ensimmäinen pysähdys ABC Heinolassa jonka leikkipaikka oli kyllä reissun hienoin. Siitä sitten reilun tunnin pätkissä eteenpäin eikä Iisalmi tullut vastaan yhtään liian aikaisin.

Ennen reissua tuli pohdittua aika pitkään mihin tämmönen porukka mahtuu yöksi. Ja paljon se kustantaa. Oli kyllä positiivinen yllätys, että Sokos hotelliin koko porukka pääsi samaan huoneeseen ja hinta oli varsin kohtuullinen n. 150e/yö. Iisalmen huone oli vielä iso kahden huoneen huone, eli enemmän kuin kätevä vauvojen nukuttamiseen. Oli kyllä kaikin puolin mukava paikka. Tosin kun tässä vielä opetellaan näin ison katraan kanssa reissaamista niin muutaman kassin ja muovipussin sai raahata autosta huoneeseen. Oliskin liian kätevää pakata kamat vuorokausien mukaan eikä jokaiselle omaa kassia. Aina sitä oppii jotain uutta.

Apina ABC Heinolassa. Laskentaa että kaikki lapset on tallessa. Kuvan Niken sukille reissu oli liikaa. Kestivät juosta, mutta arkikäytössä tuli heti reikiä. 

Tämä oli kova sana eräällä pysähdyspaikalla. 

Hieman fiinimpi fillari. 
Matin ja Liisan asema Lapinlahdella oli pakollinen pysähtymiskohde. Täällä tuli käytyä lapsena ja varmasti pysähdytään myös jatkossa. ABC asemien vastapainoksi on hyvä tukea näitä hieman erikoisempia paikkoja. 

Seuraavana päivänä sitten kohti Oulua. Navigaattori koitti koijata wanhaa ajattamalla Kestilän kautta. Kolme vuotta sitten kun oltiin samalla reissulla niin uskoin tuota kartanlukijaa. Ei olis kannattanu. Se tie on aavistuksen lyhyempi, mutta huonossa kunnossa. Yhdenkin mutkan jälkeen piti pysähtyä tarkistamaan onko kaikki renkaat vielä mukana. Eli kuoppia löytyy tiestä. 

Oulussa sitten ohjelmassa sukulointia ja oleilua. Kelit olis kyllä saanu olla paremmat. Jälkikasvulle piti kuitenkin käydä näyttämässä ne tärkeimmät nähtävyydet. Tässä tapauksessa ensin mentiin Jäähallille. Jäähalli on semmonen pakollinen kohde. Nytkin siellä oli pikku remppa menossa, että ei ollenkaan turha kohde. Jos jonkun geenivirheen seurauksena lapsille kehittyy parempi peliäly yms jääkiekossa tarvittavaa taitoa niin se on sitten varma että pelaavat parhaat Liigavuodet Kärpissä. No tuskimpa niin käy näillä geeneillä jotka riitti jalkapallossa vaihtopenkillä istumiseen, mutta eihän sitä koskaan tiedä. 


Tämmönen kenttä löyty muuten Oulussa naapurin takapihalta. Ihailtavaa toimintaa :) Näin niitä kiekkoilijoita tehdään. 
Pakollisina nähtävyyksinä Rotuaarin pallo ja

Toripoliisi.

Jossain vaiheessa tajusin, että ei oo tullu käytyä viikkoon lenkillä. Piti sitten heittää pari lenkkiä vanhoissa maastoissa. Hitto kun raketavat taloja lenkkireitin varrelle niin piti tovin arpoa missä se vanha lenkkireitti oikein menikään. Lopulta kuitenkin löytyi. Eihän se kummosesti kulkenu, mutta tulipa käytyä. Kun Oulu oli nähty niin suunnattiin Jyväskylän kautta takaisin kohti Vantaata. Jyväskylässä oli hotellin 9. kerroksessa kuntosali jossa kävin heittämässä tunnin lenkin. Maisemat oli kyllä parhaat mitkä on tähän asti tullu vastaan juoksumatolla. No okei, myönnetään, valitsin hotellin tän promokuvan perusteella :)


Paviljongissa huoneesta löyty vielä oma sauna joten puitteet oli kyllä kohdillaan. 

Reissun aikana tuli käytyä Oulussa parilla lenkillä. Kaksi ensimmäistä lenkkiä Oulussa. :

Su 28.6 13,77km 77min 5:37/km s145

Ma 29.6 13,7km 69min josta 10km maratonvauhtista 48:58 4:54/km s162
Ti Lepo
Ke Jyväskylässä matolla 11km kiihtyvänä 60min 5:10/km s155. Lopussa turhan kova. 
To 10,6km 60min 5:39/km s142
Pe 10.6km 59min 5:34/km s140
La 22,6km 141min 6:14/km s141 Yhteislenkki ja hemmetin kuuma. 
Su Lepo

Viikon saldo 68,5km. 

Tällä viikolla:
Ma 13,6km 70min 5:09/km s144
Ti 21,5km 121min 5:36/km s144 Puolet polkujuoksua. Yhteislenkki. 

Tässä kuva tämän päivän lenkiltä. Kuva Atte Sakari http://blog.mynextrun.com/juoksuaarjessa/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti