tiistai 23. kesäkuuta 2015

Juhannus 2015

Jussista selvitty. Juhannus suju juoksun merkeissä kaupungissa. Perjantaina ihmettelin ja lauantaina kävin juoksemassa kevyen 10,6km. Nihkeeltähän se tuntu, mutta 5:43/km vauhdilla tultiin ja rauhallisella 142 keskisykkeellä. Iltasella iski karkinhimo ja lämmitelin koneen yhdellä karkkipussilla ja sitten toinen perään. Alla oli toki pari iltaa aikasemmin perus irttarisetti joka ei ole mikään pieni. Että jos painoa jossain välissä meinais vakavammin pudottaa, niin ei tarvis olla kummonen ravintoterapeutti jotta tietäis mitä pitää vähentää. No siinä toisen pussin kohdalla huomasin, että nyt ei ole suussa kaikki ok. Kuinka ollakkaan paikka lohkesi. Sikäli epäreilua kun ei ollu kyse etes mistään kovista tai sitkeistä karkeista. Irronnu palanen jäi paikalleen kahden hampaan väliin. Eihän se siitä irronnu kotikonstein joten tiedossa oli hammaslääkärireissu. En tiiä olisko ajan myötä irronnu, mutta kun ei voi purra vasemmalla puolella niin pakkohan se on hoitaa.

Sunnuntaina juoksentelin hieman reippaammin tuon saman lenkin kuin lauantaina. Nyt oli tarkoitus juosta se vähän reippaammin, mutta ei ollu lenkkari oikein syönnillään. Tuntu nihkeelltä, mutta meni kuitenkin 5:05/km ja keskisyke 153. Elikkäs ihan ok. Oon nyt yrittäny nukkua vähän enemmän eli se tavoite ei ole ollu pelkkää huulien heiluttelua. Se tulee kyllä tarpeeseen kun tuota kahvia on kulunu enemmän kuin riittävästi viime aikoina. Sen huomas varsinkin perjantaina kun jäi ottamatta se normaali aamuannos. Se on muuten noin litra 2-3h sisällä. Johan särki päätä pitkin päivää.

Maanantai alkoi sitten hammaslääkärin metsästyksellä että sais legot kuntoon. Oon jo vuosia käyny samalla hammaslääkärillä ja nyt ajattelin sitten koitella toista. Oli tarve hoitaa homma pois aamupäivästä niin en päässykkään ensimmäiseen vaihtoehtoon mitä suunnittelin. Toinen vaihtoehto oli Mehiläisen Oma hammaslääkäri, vai mikä se nyt on. Varasin sitten ajan Mehiläisestä ja sinne sitten vaan. Lääkäriasema löyty helposti ja samoin pienellä munkilla myös parkkipaikka. Sitten sisään ja oodottamaan omaa vuoroa. Ajallaan sisään ja  selvitys mikä miestä vaivaa. Yritin viritellä keskustelua, että kun suu on täynnä muovia niin ainahan sieltä jotain hajoaa. Ei vastakaikua. Sitten suu auki. Puudutetaanko? No ihan varmasti. Porausta. Sattuuko? Vähän. No sitä ei ilmeisesti lasketa koska tais olla niin vähän porattavaa jäljellä. Paikkaus ja pakolliset kysymykset onko liian korkea? Päädyttiin siihen ettei ole kun toinen puoli tuntuu ok:lta. Homma maaliin ja valmista. Lopuksi kommentti, että sitten vaan kassan kautta. Kiitos ja hei. Koko homma vei 15min. Kyyti oli vähän kylmää, mutta eittämättä tehokasta. Loppulasku 127e, että lenkkareiden verran meni rahaa tähän paikkaukseen. Sitä jäin vähän ihmettelemään, että ei ollu minkäänlaista mielenkiintoa myydä tarkastusta tms. Että itellä olis ainakin kellot soinu, että tän kaverin legot hajoaa tasaista vauhtia että varma hyvä asiakas. Ilmeisesti niitä asiakkaita riittää muutenkin.

Tuo hammashoito on sikäli paha rasti, että joka paikassa se maksaa about saman verran. Jos otat perus tarkastuksen niin mistä sitä itte tietää miten herkästi hammaslääkäri ehdottaa paikkausta. Siinä vaan kiltisti maksat kun ehdotetaan korjausta. Ellei sitten ole taktiikkana mennä vasta sitten kun jo särkee. No mutta hammas tuli kuntoon ja matka jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti