maanantai 6. huhtikuuta 2015

Lepoviikko ja pääsiäinen paketissa

Tästä oli tarkoitus tulla lepoviikko juoksun puolella, ei päivityksissä. Näköjään lepo laajeni myös blogin puolelle. Tiistain lenkin jälkeen oli tarkoitus juosta töihin keskiviikkona, mutta siitä ei tullu sitten mitään. Torstaina oli tarkotus juosta illalla, mutta sillon iski laiskuus. Ensin oli tavoitteena 40km viikko, mutta vaihdoin sen sitten 30 kilometriin. Mieluummin hieman liian helppo kevyt viikko kuin liian raskas.

Perjantaina pääsin sitten vihdoin ja viimein lenkkareiden kanssa ulos. Olin ajatellu käydä kattomassa miten Korson Ankkalampi jakselee. Lenkille tuli pituutta 13,7km 72min s148 & 5:16/km. Ei tuntunu hääppöseltä ja loppua kohti nostin vauhtia. Kaikesta huolimatta juoksu kyllä kulki hyvää vauhtia.

Eilen päivä vierähti Ikeassa ja massiivisella kauppareissulla. Väsyneenä pyörin ympäri Citymarketin käytäviä pallo hukassa. Lopulta en edes tajunut millon alkaa Jyp - Kärpät -taisto ja siksi missasin pari erää. Eli putkeen meni. Tänään sunnuntaina oli suuntana taas sama Korson lenkki. Vissiin yöunet jääny liian vähille kun tuntu väkinäiseltä ja pilvinen sää onnistu lannistamaan mielen. Lopulta lenkki meni ihan rivakasti ja perjantain vastaavaa nopeammin samoilla sykkeillä, eli 13,6km 69min s148 & 5.04/km. Välillä kun syke oli 160 tietämillä niin vauhti liikku 4.30/km tuntumassa. Eli ennustais semmosta 95min puolikasta oman kokemuksen mukaan.

Koko viikko:

Ma Lepo
Ti 3,9km 22min
Ke Lepo
To Lepo
Pe 13,7km 72min s148 & 5:16/km
La Lepo
Su 13,6km 69min s148 & 5.04/km

Yhteensä siis 31,2km. Vuoden kilometrit tähän mennessä n. 320km

Yhteenvetona väsynyt viikko, mutta ilmeisesti jonkinlaista palautumista havaittavissa kun tossu kulki noin hyvin loppuviikosta. Tuo sunnuntain lenkki oli parasta menoa sitten viime elokuun jälkeen. Viime vuoteen verrattuna kunto on ehkä vähän jäljessä, mutta niin ollaan myös viime vuoden juoksukilometrejä. Vuoden alusta laskien oon perässä n. 200km.

Seuraavan kolmen viikon jakson kilometrit tulee olemaan 60km, 80km ja 100km. Tällä suunnitelmalla juoksua tulisi noin 90km enemmän kuin vuosi sitten. Viikot tulee muodostumaan seuraavasti:

-Yksi pitkä lenkki
-Yksi maratonvauhtinen
-Loput kevyttä peruskestävyyttä.

Maratonvauhtista lähden juoksemaan sykkeen mukaan, eli sen mitä 160-165 sykkeellä pääsee. Pitäs päästä tässä vaiheessa 4.30 vauhtia noin kymppi. Se olis tavoite.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti