torstai 28. tammikuuta 2016

Suklaata ja liukastelua

Edellisen päivityksen jälkeen tuli pidettyä viikon tauko juoksuhommista. Onneksi pakkaset laski viime viikon lopulla niin pääsi välillä uloskin. Alkaa menemään jo laiskuuden piikkiin vaikka miten selittäis. Onneksi viime lauantaina sain sitten itteni ulos reippailemaan. Tuloksena reilun tunnin lenkki ja 11km. Tahti oli rauhallinen 5:58/km ja s137. 

Vetää näköjään vakavaksi...

Sunnuntaina sitten heti perään pitkä lenkki 24,3km. Ajattelin ensin mennä Tikkurilaan juoksemaan yhteislenkkiä, mutta jänistin. Sato lunta niin alko oma jaksaminen arveluttamaan muiden vauhdissa. Niinpä suuntasin omalle lenkille. Testailen tässä parhaillaan TomTomin mittaria ja siinä samassa kuulokkeita. Kuulokkeiden myötä on tullu innostuttua radion kuuntelusta. Kanavaksi valitsin toki Yle Puheen. Tämä ihan siitä käytännön syystä, että kanavan vaihtaminen on aika haastavaa hommaa. Jotta tuo iPhone kestäisi nämä talvikelit niin se täytyy laittaa paidan alle. Se taas nostaa pikkasen kynnystä alkaa kaivamaan sitä esiin jotta saisi vaihettua kanavaa. Niinpä urheiluradio tai vastaava puheohjelma on ihan käytännöllinen vaihtoehto. Siinä sitten kuuntelin Jari Sarasvuota, Tuija Pehkosta ja tarinaa jostain syrjäkylästä. 

No sitä luntahan sitten sato ihan riittämiin siinä lenkin aikana. Vähempikin olis riittäny. Jo ennen puoliväliä alko kenkien kärjet kastumaan ja mietinkin pitäskö kääntyä kotia kohti. Jalat ei kuitenkaan tuntunu kylmiltä niin jatkoin loppuun asti. Kotona sai sitten puristaa sukista vettä ihan huolella. Koko lenkki siis 24,3km, 151min, 6:12/km & s137.
Koko viikon saldoksi tuli vaatimattomat 35,5km.

Maanantai oli sitten ihan suunniteltu lepopäivä. Siinä työpäivän aikana tuli töissä puhe suklaan syömisestä. Kuinka ollakkaan, menin keulimaan että syön kolme levyä helposti. Siitä sitten muodostu jotenkin että viisi levyä menisi työpäivän aikana. Tiistaina kun tulin töihin niin eteen laitettiin viisi levyä ja pyydettiin näyttämään miten ne häviää työpäivän aikana. 

Ensimmäinen levy menikin helposti varttiin. Toisen kohdall alko tökkimään ja aikaa meni 4h. Kolmas taas hieman nopeammin 2,5h. Ennen kotia lähtöä alottelin vielä neljättä levyä. Vaikka yritys oli kova niin en saanut koko illan aikana syötyä siitä kuin puolet. Sen jälkeen oli pakko heittää pyyhe kehään ja luovuttaa. Alkuperäinen suunnitelma käydä illalla vielä lenkillä sai myös jäädä. Yöllä löysin itteni sohvalta miettimästä joko sitä uskaltaa täyttää astianpesukoneen kun oli niin paha olo. Joskus on tullu pohdittua tuota suklaan syömistä, että miten paljon sitä voisi syödä. Nyt siihen löyty sitten vastaus. En koita toiste. Tuossa 700 grammassa suklaata on noin 4000 kcal, että ne pitäs nyt sitten juosta pois. 

Projekti alkoi tiistaina 14km lenkillä. Aikaa vierähti 80min kun luikastelin pitkin pyöräteitä. Vauhti oli 5:43/km, s143 ja niitä kaloreita meni noin 925kcal. Keskiviikkona heti jatkoa töistä kotiin 12km, 69min, 5:45/km, s142 ja niitä kaloreita 789. Loppuviikko hieman aktiivisempaa juoksentelua ettei mene ihan löhöilyksi. 

Liukasta on. Koittakaahan pysyä pystyssä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti