maanantai 31. elokuuta 2015

Projekti Vantaan puoliväli

Sunnuntaina oli vuorossa pitkä lenkki. Heräsin aamulla klo 7.30 ja lähdin heti aamupalan jälkeen matkaan. Kävi siinä mielessä, että nyt menee aika raskaaksi kun Midnight runin maaliintulosta oli menny vasta 10h. Juoksu kulki kuitenkin hyvin ja nopeasti aamukin lämpene niin paljon että takki muuttui ylimääräiseksi painolastiksi. Vitosen kohdalla vauhti vähän hyyty ja kiristy taas 1,5h juoksun jälkeen. Aloin siinä laskemaan, että juoksua takana 18km ja vielä olisi tunti jäljellä. Että jos sittenkin ehtisin juosta 30km täyteen ennen kuin pitää olla kotona. Jossain 26km kohdalla tuli mieleen ettei tää ollutkaan hyvä idea. Mitään juomistahan mulla ei ollu mukana. Viimeiset kilometrit laskin sitten metrejä. Lopussa vauhti hyyty 5.30 tuntumaan, mutta perille pääsin.

Su 30km 154min 5:08/km & s144

Lenkin jälkeen koitin syödä tasaisesti jotta ei täysin hyytyisi sohvalle. Illan mittaan reisiä alkoi särkemään ja nyt ne on siinä kunnossa ettei tänään tarvi juosta. Pitää siis aloittaa viikko levolla ja siirtää huomisen parin tonnin vedot keskiviikolle. 

Tässä vielä koko viikko:

Juoksua 93,1km, elokuussa 333,95km ja koko vuosi yhteensä 1320km.

Huomioita:

Pari viime viikkoa on harjotusten puolesta keskittyny vähän liikaa viikon loppupuolelle. Toissaviikolla loma sotki vähän harjoittelua ja nyt tämä Midnight run kuvio (juoksin vuorokauden aikana puolet viikon kilometreistä). Tällä viikolla pääsee kuitenkin takaisin parempaan rytmiin jos jalat vaan toipuu tässä parin päivän aikana. Sunnuntaina iltapaino 80,7kg, eli myös paino menossa oikeaan suuntaan.  

McMilanin laskuri ennustaa 40min kympin ajalla 3:07:40 maratonia. Samoille ajoille menee myös muut ennustukset, mutta harmittavan hyvin ennen paikkaansa pitänyt Donn Kirkin taulukko antaa ajaksi 3:23. No kaikki nuo ennustukset kyllä sopii tässä vaiheessa. Itte vaan odotin hieman hitaampaa kymppiä ja siltä pohjalta olin laskenut tavoitevauhdit tonnin vedoille. Nyt sitten päivitty vetojenkin vauhdit 3:27 - 3:50 luokkaan.

Pohdin aikaisemmin mielessäni puolikkaan juoksemista syyskuun aikana. Taidan nyt kuitenkin jättää sen väliin. Lauantain perusteella jo tietää, että puolikas kulkisi n. 1.30 aikaan. Tuoko se mitään lisäarvoa näin lähellä Vantaata? Tuskin. Ennemminkin ongelmia voi tulla palautumisen kanssa ja sen puolikkaan sovittamisesta aikatauluihin. Auttamatta se tarkottaisi yhden pitkän lenkin jättämistä pois ohjelmasta. Koen tällä hetkellä tarvitsevani enemmän sitä 30km pitkää lenkkiä harjoituksellisesti kuin 1.30 puolikasta.

Näillä mietteillä eteenpäin. 

2 kommenttia:

  1. Yhdyn mielipiteeseen. Puolikkaita ehtii juosta, ja jos kerta täysmatka on päätavoite, niin ei kannata lisätä minun mielestä "henkistä stressiä" puolikkaan suhteen. Onnea hyvästä kympin ajasta. Minkälaisilla sykkeillä meni midnight. Itse hieman perästä tulin, mutta uudella PB.llä. Tsemppiä! Kyllä toi 3h10min on aika alla. Tsemppiä! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ja onnittelut PB:stä! Keskisyke oli 170 (91% maksimista).

    VastaaPoista