perjantai 21. helmikuuta 2014

Tekipä höpöä pohkeille

Tiistaina oli vuorossa ihmettelyä ja keskiviikkona suuntasin Adidasheimon treeneihin Esport arenalle. Siis Esport ratiopharm Arenan, vai mikä se nyt onkaan. Oli muuten ensimmäinen vierailu kyseisessä paikassa. Treeneissä oli ohjelmassa tekniikkaharjoituksia ja juoksupätkiä tekniikkaa soveltaen. Olin varautunu jättämään leikin kesken vartin jälkeen, mutta nyt polvi ei kipeytynytkään. No oli pientä tuntemusta about 5cm polven yläpuolella, mutta ei mitään pistävää kipua kuten aikaisemmin. Olisko sittenkin ollu hyötyä venyttelyistä yms. Jälleen kerran (tai no toinen kertahan tämä vasta oli) oli mukavaa juosta porukassa. Etenkin oli mukava juosta sisällä lämpimässä, kuivalla alustalla ja oikeasti edetä kun juoksee. Nuo tehdyt tekniikkaharjoitukset tuntu kyllä heti pohkeissa ja muutenkin tuntu tuommonen pitempi juokseminen lihaksissa. Katoavaista se on kunto ja lihakset. Yhteensä juoksua kertyi tunnin verran. Alkuun 15min verryttelyä, tekniikkaa, tekniikka juoksut ja loppuun taas reilu vartti verrytelyä. Suorien kiihdytykset kaari palautuksilla nosti sykettä kyllä enemmän kuin tarpeeksi.

Illalla tuli vielä tehtyä pientä kuntopiiriä tavoitteena vahvistaa jalkoja. Nyt on semmonen visio että heikot lihakset edesauttaa tuota juoksijanpolvea. Alla tehty setti:

Syväkyykky 2 x 15

Askelkyykky 2 x 15

Seinää vasten 90 asteen kulmaan laskeutuminen ja pito 5sek 10krt

Lankutus kyljet 30sek ja normaali 1min

 

Lopuksi venyttelyä ja rullausta.

Eilen pieni orastava nuha muuttu sitten totaaliseksi niistämiseksi. Päivän aikana tuli niistettyä paketillinen nenäliinoja. Lääkkeeksi multivitaa, c-vitamiinia, kipulääkettä, appelsiinia ja aikaisin nukkumaan. Lopputuloksen tänään on jo paljon parempi olo. Eilen oli myös pohkeet ja muutama jänne kiitettävän kipeänä. Polvi oli myös sen tuntunen että sillä oli juostu edellisenä päivänä. Polvikipu hellitti päivän aikana mutta pohkeet huutaa edelleen hoosiannaa.

 

[caption id="attachment_56" align="aligncenter" width="619"]Pieni jalkaterän kääntö kohdisti venytyksen jalkaterän ulkoreunaan. Pieni jalkaterän kääntö kohdisti venytyksen jalkaterän ulkoreunaan. Kuva: Adidas/ Pasi Salminen[/caption]

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti