sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Vaikean oloista tekemistä.

On perjantai ja kello on 5.30. Seison keittiössä tyhjän myslikulhon edessä. Jossain lonkan/lantion seudulla kiristää jokin lihas ihan liikaa ja takana on aivan liian vähän unta. Edessä olisi 23km juoksua tai sitten paluu peiton alle. Päätän ettei tässä ole mitään järkeä ja palaan peiton alle. Nukahdan samantien ja herään 1,5h päästä kun lapset alkaa heräilemään. Pettymys hiipii puseroon kun mietin että samaan aikaan voisin olla Malmin kohdalla juoksemassa. Olenko laiska? Enkö halua tarpeeksi? Vai yritänkö tehdä liikaa asioita ja siksi aika ei vaan riitä siihen että tekisin asiat hyvin?


Tänäänkin olosuhteet olisi kyllä ollut kunnossa, mutta silti löydän itseni aamulla tältä bussipysäkiltä. Miksi? 
Enkö järjestä tarpeeksi aikaa juoksulle? En kyllä varsinaisesti pidä itseäni laiskana harjoittelijana. Vai heittäytyykö sitä vain velvollisuuksien taakse koska ne tarjoaa hyvän tekosyyn jäädä sohvalle. Pitäisi oppia jaksottamaan omaa tekemistä paremmin ettei yksittäisille päiville kerry liikaa tekemistä. Ehkä se olisi yksi tapa ratkaista ongelma. Torstai-iltana kirjoitin testiraporttia ja menin sen takia liian myöhään nukkumaan. Raportti oli myöhässä ja siksi päätin tehdä sen nyt valmiiksi. Jos sen ajan olisi käyttänyt lihashuoltoon ja olisin mennyt ajoissa nukkumaan niin perjantainkin lenkki olisi voinut onnistua. Nyt venyttely jäi kymmeneen minuuttiin ja putkirullaus kokonaan väliin. Tosin lapset oli vieny putkirullan omiin leikkeihin enkä löytänyt sitä illalla ollenkaan. 

Arjessa muutamat asiat ovat vakioita ja sellaiseksi on muodostunut perjantai-illan juoksemattomuus. Jos ei jaksa herätä aamulla niin saa sitten jäädä iltakin väliin. Onneksi lauantai aamuksi oli sovittu yhteislenkki niin se tuli sentään tehtyä. Ohjelmassa oli rauhallista juoksua. 

La 11,3km 67min 5:57/km s133

Myös sunnuntaina pitkä lenkki meni yhteislenkkinä niin oli helpompi lähtä liikenteeseen. Oli kyllä kokonaisuutena nihkeä suoritus. Ennen kahtakymppiä meinasin jo lähtä kotia, mutta sitten kävi mielessä ettei tästä nyt tule mitään jos kaikki lenkit menee pieleen. Lopussa rupesi kyllä selkä taas vetämään lihaksia jumiin, mutta kotia päästiin. Kotona saikin sitten jumpata tovin että sai kengät pois jalasta. Ihan vaan tiedoksi ettei trikoitakaan ole helppo saada pois jalasta jos selkä ja reidet on jumissa. 

Su 28,6km 155min 5:24/km s143

Sunnuntain pitkä lenkki pelasti aika hyvin viikkoa. Matkaa tuli taivallettua yhteensä 77km. 

Koko vuosi yhteensä 466km. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti