sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Pitkä lenkki ja sairastelua

Torstaina lenkki jäi vähän lyhyeksi kun tuli a) kiirus b) jalat tuntu vieläkin vähän väsyneiltä. Lopulta töistä kotiin 7,5km 41min 5:24/km & s145. Ei ollu mitenkään hirveen vakuuttunu olo että perjantain pitkä lenkki sujuisi hyvin. 

Perjantaina herätys 5.40. Kuinka ollakkaan osa lapsista oli jo hereillä, nukkusivat etes öisin. Sitten oli edessä normaaleja aamutoimenpiteitä mitä nyt lasten kanssa on. Lopuksi etittiin vielä pipoa koska joku oli hieman kuletellu sitä. Lopulta pääsin liikkeelle vasta seittemältä. En nyt laittanu mitenkään erikoisesti vaatetta päälle, mutta silti heti alussa tuntu että alkaa keittämään. Juoksu lähti liikkeelle vähän nihkeän tuntuisesti, mutta pystyin kuitenkin juoksemaan hieman alle vitosen kilometrejä. Jonnekkin Oulunkylän kohdalle asti (n. 17km) homma tuntu helpolta, mutta sitten rupes satamaan räntää ja matkanteko tuntu vaikealta. Aloin jäämään vitosen keskivauhdista n. 20-30sek. Perinteinen puolimaraton taittu aikaan 1.47. Loppukin tuntu vaikeelta vaikka oli tasasta. Koko lenkki 23km 118min 5:07/km & s151. 

Töissä vähän mysliä, banaania ja kahvia. Tovin istuskelun jälkeen tuntu että olo on jotenkin omituinen. Mielessä kävi että tuliko nyt juostua liian kovaa, että siksi nesteet ei imeydy ja on paha olo. Tai onko vaan niin nälkä että on paha olo. Lounaan aikoihin tuli mieleen, että kotona oli jo yhdellä kerhosta saatua vatsatautia, että eikai se nyt perhana oo tarttunu? Suoritin siinä sitten riskianalyysiä, että jos on vain nälkä niin sitten uskaltaa mennä jonnekkin lounaalle. Jos se on mahatautia niin sitten on parempi pysyä lähellä vessoja. Lopputuloksena päätin hakea lähikaupasta pari jugurttia ja pinaattikeiton. Pinaattikeitto siksi että olis oli mukavampi oksentaa ulos kuin semmonen ruoka missä on enemmän osumia. Melko nopeesti kävi sitten selväksi ettei kyse ollu nälästä. Hädintuskin sai puolta jugurttia syötyä kun tuntu siltä että nyt liikkuu. Sanotaanko näin, että myös kotimatka juna+bussi yhdistelmällä oli vähän jännempi kokemus kuin tavallisesti. Kotona iski sitten päälle 38,5 kuumetta ja edes vesi ei pysyny sisällä. Tuli pikkasen heikko olo kun vetää pitkän lenkin ja sen jälkeen ei syö eikä juo mitään koko päivänä. Illalla myös päällä karsee jano. Kuvio oli myös varsin selvä, että jos juot niin ei sitä iloa pitkään kestä... 

Muutaman tunnin kun makasin sohvalla kuumeessa niin olo rupesi vähän helpottamaan. Oksennustautihan on siitä kätevä, että jos ei ole mitä oksentaa niin ei voi oksentaa. Sikäli myös hyvä koska iltasella koko perhe oli taudin kourissa. Voin sanoa, että siinä riittää tapahtumia kun 6 henkeä laattaa... Puolen yön aikoihin rupesi itsellä kuume jo vähän laskemaan ja vesi alkoi pysymään sisällä. Rohkeana poikana otin myös jugurttia ja myös se pysy sisällä. Seuraavana päivänä tosin kävi ilmi, että kyseinen jugurtti oli yli viikon vanhaa. Ei kaikkea voi kuumeessa huomata. 

Lauantaina olo oli jo parempi. Kuume laski pois ja pysty taas syömään. Oli kyllä aika rikkinäinen olo ja energiat vähissä. Pesukone vaan pyöri pitkin päivää. 

Tänään, sunnuntaina, ajattelin viettää lepopäivää ja vaihtaa reippaasti autoon kesärenkaat. Autossa on ollu alla kitkarenkaat niin ei ole ollut kovin hätä niiden vaihtamisessa, toisin kuin nastojen kohdalla olisi ollut. Ajotkin kun on ollu vähissä niin renkaidenvaihto on vaan jääny. Kyseinen auto tuli ostettua viime syksynä. Sillon se oli viettäny elämää taksina. Talvi kun puski päälle niin vaihdoin vaan talvirenkaat alle sen enempää kesärenkaita ihmettelemättä. Tänään kun kaivoin ne varastosta niin huomasin että ovat melkein sakkorenkaita. Tai siis jotain 3 mm uraa jäljellä, mutta parempi kuitenkin vaihtaa kuin säästää tässä kohdin. Se on kuitenkin ikävä jos auto lähtee vesiliirtoon kehällä vain siksi että päätti ajaa vielä yhden kesän ennen vaihtoa. Samalla piti vähän hierasta silmiä kun toisessa renkaassa on Nokian renkaat -merkintä ja toisessa Bridgestone. Kuinka ollakaan kumpaakin löyty 2kpl. Ihmettelinkin jo miksi osa renkaista oli niin kuluneen näkösiä ja toiset taas parempia. Eipä tullu ensimmäisenä mieleen tuommonen viritys. Olis nyt luullu, että taksissa vaihtais kerralla kaikki renkaat eikä vaan paria rengasta. Kaikenlaista. Tänään pitäs vielä käydä äänestämässä ja sitten pohtia olisko huomenna lenkkipäivä vai ei. 

Koko viikko:

Ma 16km 77min (10km 45.54 4:35/km s165)
Ti 13,3km 69min s147 & 5:09/km
Ke Lepo 
To 7,5km 41min 5:24/km & s145
Pe 23km 118min 5:07/km & s151
La Lepo
Su Lepo

Yht. 59,9km
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti